06 70 38 87 984 vagy 06 30 94 52 075 agrianyarjegy@gmail.com

Július 8. szerda 18 óra,
augusztus 11. kedd 18 óra

A Dobó István Gimnázium udvarán (Eger, Széchenyi u. 19.)

 

La fontaine: A TÜCSÖK ÉS A HANGYA
vidám mese sok tanulsággal és zenével

Az eredeti mese nyomán színpadra ciripelte Szőke Andrea
Nincs is szebb dolog a világon, mint gyönyörű napfényes időben kiülni a rétre, nézni a sok dolgos rovart, amint szorgoskodik, és zenélni, zenélni, zenélni… Nincs is szebb dolog a világon, mint a tücsök élete!
Nyáron a tücsök szíve annyira tele van muzsikával, hogy bőkezűen osztogatja a világnak. Várjunk csak… és mi van, ha épp nem süt a nap? Mi van, ha épp goromba tél fagyasztja meg a jókedvet és a muzsikát? Ugyan már! Az még messze van, és addig még annyi gyönyörű nótát el lehet húzni, hogy csak na!
Jut a dallamból a butuska lepkének, a szemtelen légynek, a komótos krumplibogárnak, a falánk méhecskének, a kétkedő katicának. Mindenki megtalálja az örömét benne, hisz a zene mindenkié!
És jut belőle… na jól van, jusson belőle még a mogorva hangyának is! Hisz minden télen befogadja ezt a szertelen tücsköt, hogy halálra ne fagyjon a zenéjével együtt! És minden télen esküt tesz, hogy ez a tél lesz az utolsó. Mert a tücsök egy rendetlen, lusta, hazug teremtés, még ha annyira szépen muzsikál is… A tücsök pedig minden télen elhatározza, hogy soha többé nem szorul a hangya segítségére, mert az egy goromba, rendmániás, zsugori alak! Minden télen! Ám tudjuk, hogy ez sosem fog bekövetkezni, hisz a hangya egy jószívű fickó, a tücsök pedig… nos, a tücsök, az tücsök!